Кадър: Youtube/Vizion Plus TV25-годишен младеж бе убит от полицай в Албания

...
Кадър: Youtube/Vizion Plus TV25-годишен младеж бе убит от полицай в Албания
Коментари Харесай

Младеж бе убит в Албания заради нарушен вечерен час. Последва вълна от протести, а министър подаде оставка

Кадър: Youtube/Vizion Plus TV

25-годишен младеж бе погубен от служител на реда в Албания при конфликт поради нарушение на наложения полицейски час. Това провокира вълна от митинги в страната. Вследствие на трагедията министърът на вътрешните работи Сандер Леши подаде оставка.

Сега е моментът да затворя една глава от работата ми отпред на вътрешното министерство, написа Леши във фейсбук, поемайки отговорност за " несправедливата загуба " на човешки живот.

Във вторник служител на реда прострелял смъртоносно Клодиан Раша, срещайки го по време на полицейския час, въведен поради ковид. Полицаят сподели, че помислил, че Раша е въоръжен. Служителят на реда е задържан и се води разследване.

Заради случилото се в сряда избухнаха митинги, участниците в които упорстваха за оставката на Леши.

Протест в столицата Тирана имаше и през миналата нощ. Демонстрантите още веднъж не се подчиниха на полицейския час и хвърляха камъни и пиратки по държавни здания. Накрая полицията употребява водно оръдие, с цел да разгони множеството, съобщи телевизия " ТВ Клан ".

По-малки митинги се състояха и в няколко други града.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР